Dagens målgörare

Jag har inte så grymt bra koll för jag hade fullt upp med att stå i mål, men jag tror det såg ut så här.

Anton (lagkapten, gjorde första målet, viktigt)
Adam (tåfis ur snäv vinkel, juckade som målgest och skrek jättehögt)
Oskar
Oskar
Oskar
Oskar
Mikael
Kalle
Kalle
Kalle

Alltså drar Oskar iväg i toppen. Gust var sjuk idag och missade matchen. För övrigt har vår president opererat sig.

 
Vi andra tänker på dig.

/  Jakob

Hej då!


Idag mötte vi Helrörspojkarna. Jag stod i mål hela matchen på grund av slemklumparna. Här är en lista på hur det gick,


  • De sköt 30 centimeter över ribban direkt på avspark, jag missbedömde min position med 10 meter genom att tro mig stå på mållinjen men egentligen stå vid straffområdeslinjen
  • De var nära att skruva in en hörna, Friberg räddade mig
  • Jag gjorde samma misstag som i matchinledningen, de sköt I RIBBAN på avspark
  • När jag skulle boxa ut en boll hoppade jag in i ribban. Alla skrattade.
Detta hände under de första tio minuterna. Sen gjorde vi tio mål och vann med 10-0. Visst, det var tufft med vår första tvåsiffriga seger men desto större är att Adam gjorde mål. Adam Kjellgren! Jag tror att han kommer skriva lite om det senare ikväll.

Annars tackar vi för oss nu. Korpen har uppehåll och således också vår blogg, då den kind of handlar om Korpen. Vi ses igen i augusti. Då jävlar.



Målgörare och målvakt.


/  Jakob

Ny design!

Svett, bad, smält glass, getingar, allergi, andningssvårigheter, sjukhus, död. Sommaren är här vilket inte endast betyder invaderande Himmler-kopior som steker fläsk i hamnen. Ny design och gladare färger tillhör också sommartraditionerna och därför presenterar vi FC Fruktstund V 1.2 med inbyggd kylare och ismaskin! 

Auf Wiedersehen! 

/  Mikael


Återkomst

Hej!


Förlåt för vi inte har bloggat men det har faktiskt inte varit vårt fel. Mikael åkte till Spanien och bloggen är registrerad på hans mail och när blogg.se sen bytte plattform var man tvungen att svara på ett aktiveringsmail för att kunna logga in på bloggen, vilket var lite svårt för oss andra i FC Fruktstund att göra. Men nu är vi tillbaka, och man kan kommentera igen.


Egentligen var det lite tur att Micke drog iväg för vi har haft massa annat för oss. Vi har jobbat, åkt till Göteborg, varit på Hultsfred och firat skolavslutningen. Vår statistikansvarige har blivit utsatt för hatbrott, förmodligen relaterat till FC Fruktstunds oväntade resultat i korpligan eller kanske för att han sköter sin uppgift så jävla kasst. Hursomhelst: förlåt.


Vi har inte ens skrivit om matchen mot Kanske Heter Vi Leif. Vi vann med 3-0, Kalle stod i mål och gjorde mål på straff. Jag gjorde mitt andra nickmål i karriären och Gust satte, som ni redan vet, sitt första. En bra avslutning innan sommaruppehållet trodde vi, men faktum är att vi faktiskt möter Helrörspojkarna nu på onsdag. Avslutningsfesten är alltså uppskjuten.

Början på det här sommaren påminner annars rätt mycket om hela förra årets sommarlov. Mina vänner är ute och gör roligare saker, som att på longboards göra inbrott med fika och gitarrer, medan jag sitter hemma och har ont i halsen.

/  Gissa..

Äntligen

Han gjorde det. Efter 2 månaders skott utanför, över, missade straffar, brända frilägen, stolpträffar och ribbträffar gjorde han det. Det har varit en ständig press som tyngt honom. Trots förnekelser i intervjuer, "laget är det viktigaste", har vi alla vetat det, vad som är viktigast för honom. Det går att likna vid att ha en IG-varning i ett ämne hängandes över sig i en hel termin, som man vissa nätter kommer att tänka på och sen kan man inte somna om, som poppar upp i huvudet under mysiga kvällar med kompisar, kanske mitt i ett gapskratt som resulterar i ett abrupt slut, ungefär som när Richard körde med sina stoppskratt förr i tiden, som kunde bryta ner vem som helsts psyke, mestadels Adams.


Nu är det som att ha haft en IG-varning hängandes över sig i en hel termin och till slut ha fått ett G. Kanske inte ett starkt G, förmodligen inte ett imponerande G och verkligen inte ett välförtjänt G. Oskar Thor snappade upp bollen i eget straffområde, accelererade förbi två motståndare, skottfintade en tredje och snurrade upp sista backen på läktaren (om vi nu hade haft såna till vår publik som består av tre vänner och hängivna föräldrar) med en överstegsfint varpå han lade bollen vid sidan av målvakten och den kunde, trodde vi, inte gå någon annanstans än rakt in i mål. Men på mållinjen, där stod han, Johan Gust, och han klackade in bollen i mål.
image72

Nu ska jag gå och duscha (!!!).

/  Jakob

Tar inga risker

image71

Kalle h har kännt sig lite krasslig sedan två veckor tillbaka och fick som bekant stå över senaste matchen mot the Naturbrukers. Så idag när FC Frukstund laddade upp inför det stundande toppmötet mot Kanske heter vi Leif , genom att ta en vilodag på Varsholmens brygga, tog Kalle inga risker. Trots att det var vindstilla och 24 grader varmt i skuggan, tordes Kalle inte chansa utan valde istället att närvara iklädd skidglasögon, skidjacka och underställ. Till lagkapetens förbittring äventyrade dock Kalle sin hälsa genom att våga sig ut i tygskor, så Anton har bestämt att han börjar på bänken imorgon. Matchstart klockan 17.30 på Södra utmarken.

RSS 2.0